Despre lâna de lemn

Lana de lemn

Ce este lâna de lemn? Este o întrebare bună , pe care şi-o pun multe persoane.

Lâna de lemn este o umplutură de vid uşoară şi biodegradabilă asemănătoare cu fânul, fiind fabricat prin aşchierea butucilor de lemn. Probabil că mulţi dintre Dvs. au văzut deja lână de lemn ori într-un coş de Crăciun sau într-un coş cadou din supermarket, în care era împachetat un set de vin sau caşcaval..... adevărul este că nu mulţi ştiu altceva despre ea, aşa că vă spunem o povestioară........

Lâna de lemn s-a inventat în urmă cu peste 200 de ani, şi a devenit foarte populară în industria de olărit, fiind folosită pentru a ţine articolele în siguranţă în timp ce acestea se transportau în spatele căruţelor. La începutul secolului XIX, lâna de lemn era cea mai răspândită şi utilizată formă de ambalaj pufos  la umplere dar, în anii ’50, s-a întâmplat ceva...... a apărut polistirenul,  material care a devenit mult mai popular, mai utilizat...... în acele zile, oamenii stăteau la birou fumând, ecologia nu era cel mai important lucru la care se gândeau!
Din această cauză, fabricile care produceau lână de lemn s-au închis, iar industria aproape a dispărut!  Lucrul bun pentru noi este că acum, lumea gândeşte diferit şi acum ne interesează să fim mai ,,verzi", aşa că cea mai veche şi ecologică formă de ambalaj revine în forţă...... numeroase magazine importante din spaţiile europene cu care avem relaţii contractuale, au început să ceară produse fabricate din această materie primă, dovedind că a venit iarăşi timpul lânii de lemn!

Cum se fabrică lâna de lemn?

Uitaţi-vă la această diagramă care clarifică procedura
1. Achiziţionarea butucilor de lemn, de la firme certificate FSC® şi pregătirea lor pentru prelucrat
2. Trecerea butucilor din lemn prin maşina noastră de prelucrat prin aşchiere, asemănătoare unei răzătoare mare de caşcaval!
3. Separarea lânii de lemn de aşchii şi praf, şi punerea în pachete uşor de utilizat.
4. La final încărcarea în camioane, şi lâna de lemn îşi începe voiajul către dumneavoastră!

Partea tehnică a procesului de fabricare

Există destul de multă informaţie tehnică despre specificaţia lânii de lemn,  deci dacă doriţi să aflaţi mai mult despre acest aspect, anunţaţi-ne, şi vă trimitem o foaie cu datele tehnice.